Politiskt korrekt namnbyte

Signerat
PUBLICERAD:
20040812 STOCKHOLM - Maria Spetz, vd för Motormännen. Foto: Sofie WIklund Kod:76209 COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN
Foto: SOFIE WIKLUND

Alltså, det är så man storknar över tidsandan ibland. Nu läser jag att den gamla organisationen Motormännens riksförbund (grundat 1922) har bytt namn. De heter nu Riksförbundet M Sverige. ”Vi lämnar vårt otidsenliga namn”, säger de. De är förstås det där med motormän som spökar. De vill ju gubevars vara en ”mötesplats för alla”. Det tycks inte ha föresvävat dem att få utom de mest ängsliga nog ens hade funderat över att begreppet motormän skulle vara kontroversiellt.

Sedan kan man ju undra över vad Moderaterna tycker om att det finns en organisation som heter M Sverige.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.