Kitok - En musikalisk soppa

Skivor
PUBLICERAD:

Kitok

Inland empire
(Despotz)

Jag gillar Kitok. Hans produktioner är sällan särskilt skarpa, men de har ofta en viss charm när han plockar influenser hejvilt från alla möjliga håll. Låtarna bärs i regel upp av texterna, som pendlar mellan punkigt bitska och vemodigt självutlämnande skildringar av psykisk ohälsa.

Just lyriken är alltjämt hans starkaste kort även på Inland empire. Tyvärr saknas charmen i låtbyggena. Istället känns hans spretiga influenser som halvdana pastischer, i plastiga och oinspirerat producerade genreövningar. Beastie Boys-doftande Psycho tivoli är skränigt osvänging, och även gästande Jakob Hellman låter anonym i poprefrängen på Mitt elixir.

Kitok har något att säga, men det drunknar i en musikalisk soppa.

Bästa låt: Inland empire

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.