Avicii - Poppärlor och smärtsam ärlighet

Skivor
PUBLICERAD:

Det efterlängtade albumet Tim innehåller spännande samarbeten med låtskrivare som bland annat Jocke Berg, Chris Martin och Tom Petty.

Låtarna kännetecknas av Aviciis signifikanta blandning mellan smittande popmelodier och tunga beats. Återigen hörs Aloe Blaccs fantastiska röst i oemotståndliga singeln SOS, som lär förbli albumets största hit. Andra märkbara sånginsatser står Agnes och Imagine Dragons-sångaren Dan Reynolds för.

Mest nyskapande känns samarbetet med Salem al Fakir och Vincent Pontare, eller Vargas & Lagola som de också kallar sig. Inledande Peace of mind är suggestiv och innehåller den som vi numera vet smärtsamt ärliga textraden "This society, you are moving way too fast for me".

Excuse me mr Sir blandar Oasis-refräng med 80-talsfunk i modern produktion. De orientaliska stråkarna i Tough love går också utanför ramen. Missa heller inte poppärlan Never leave me, med snygg falsettsång av Joe Janiak.

Bästa låt: SOS

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.