Nostalgidagarna - värsta helgen i Torsby

Insändare
PUBLICERAD:
Nostalgidagarna med cruising i Torsby har varit den värsta familjen upplevt när det kommer till ljudvolym, menar insändarskribenten. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och bilarna på bilden har ingenting med texten att göra.
Foto: Lena Richardson
Nostalgihelgen med cruising har varit den värsta helg som familjen upplevt sen vi flyttade hit, trots att kommunen tog beslutet inför helgen att förbjuda trafik på tre gator för att minska bullret.

Men följden blev bara att trafiken och bullret flyttades till andra gator. Förstår inte logiken. Det finns ju andra områden i byn där folk också har rätt till nattro. De berörda gatorna är ju bara en liten del av samhället.

Bor själv vid OK-macken och har där under somrarna blivit utsatt för oväsen under många år. Men under helgen tog det priset.

Problemet var inte allmänt störande fyllerister och musik, det har vi vant oss vid, utan det var ljudvolymen på musiken. Det är väl tekniken, som gått framåt och som gjort det möjligt att få få fram en ljudvolym som fick huset att vibrera. Detta pågick 2-3 timmar utan uppehåll. Ljudet var väldigt obehagligt och stressande.

Trots att vi kontaktade polisen två gånger så var det ingen som kom. Till saken hör också, att 5-10 meter från macken ligger ett äldreboende där dementa och svårt sjuka äldre uppehåller sig. Är det ingen inom kommunledningen som tänkt tanken att de blir påverkade och mår dåligt av det höga ljudet?

En enkel lösning på problemet borde vara att beslagta högtalarutrustningarna och bötesbelägga dem som terroriserar. Att flytta oväsendet drabbar ju bara andra i samhället istället.

Om Torsby ska vara attraktivt att bo i eller att besöka som turist så bör kommunledningen och polisen lösa problemet på annat sätt än de gjorde under helgen.

Bettan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.