Misshandlade sina föräldrar – döms till fängelse

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Man döms till fängelse i Örebro tingsrätt.
Foto: Filip Erlind/TT
En man i 40-årsåldern har misshandlat och hotat sina föräldrar och nu dömts till fängelse.

Mannen dömdes vid Örebro tingsrätt till sex månaders fängelse för misshandel, olaga hot, ofredande, häleriförseelse och ringa narkotikabrott.

Mannen, som har drogproblem bodde hemma hos sina gamla föräldrar. Den 16 april hade han druckit flera flaskor vin och tagit amfetamin. Han hör någon som ringer på grannens dörr och han rusar ut med en kniv och hotar mannen som ringde på grannens dörr. 40-åringen trodde att det var någon som försökte lura åldringar.

Mannen var upprörd och hotade sina föräldrar. Han har haft sönder mammas glasögon och slagit henne så hon fått blåmärken på ena armen och knuffat till pappans huvud. Flera gånger hotade dem till livet.

Efter att polisen gripit mannen påträffades två cyklar i bostaden som var stulna.

Mannen förekommer sedan tidigare under 18 avsnitt i belastningsregistret.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.