Hoppa till huvudinnehållet

Pengar till verktyg för jämlika ansökningar

Publicerad:
Region Värmland får pengar från Vinnova för att ta fram ett verktyg för att hjälpa dem som söker pengar från regionen att bli mer jämlika. Arkivbild.
Region Värmland får pengar från Vinnova för att ta fram ett verktyg för att hjälpa dem som söker pengar från regionen att bli mer jämlika. Arkivbild. Foto: Håkan Strandman

Region Värmland har fått pengar från Vinnova för att hjälpa alla som söker pengar från regionen att bli mer jämlika.

Region Värmland är, enligt ett pressmeddelande, den första regionen i landet som får pengar för att ta fram ett digitalt verktyg som ska hjälpa dem som söker pengar att hitta och åtgärda ojämlika och begränsande strukturer inom sitt område.

Regionen utvecklar verktyget tillsammans med Centrum för genusforskning på Karlstads universitet, stiftelsen Compare och Sveriges kommuner och landsting, SKL. Att använda verktyget ska också bli obligatoriskt för den som söker finansieringsstöd från regionen.

– Att vi får finansieringsstöd visar att Vinnova tror på konceptet och Värmland, säger regionrådet Stina Höök (M) i pressmeddelandet. Det är också viktigt att pengarna faktiskt används för att skapa utveckling. Därför är det bra att de som beviljas medel också visar hur de kommer bidra till hållbar tillväxt i Värmland.

Artikeltaggar

CompareEkonomiKarlstads universitetRegion VärmlandSKLStina HöökVärmlands länVinnova

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.