Hoppa till huvudinnehållet

Guldplaketten till Ulrika Johansson

Publicerad:

Ulrika Johansson från Väse har fått Bygdegårdarnas Riksförbunds högsta utmärkelse. Hon tilldelades guldplaketten vid förbundets stämma i Värnamo lördagen den 1 juni.

Foto: Karin Waldén Egholt

Ulrika Johansson fick priset för sina stora insatser och engagemang i bygdegårdsrörelsen.

Motiveringen lyder: Ulrika Johansson var ledamot i förbundsstyrelsen 2009‒2018 och dessförinnan också ersättare i styrelsen. Hon har lett Konst- och kulturrådet med bravur och har också bidragit med sitt engagemang i Studieförbundet Vuxenskolan för ökad samverkan mellan BR och SV.

Ulrika Johansson har även varit distriktsordförande för Sveriges största bygdegårdsdistrikt – Värmland i tolv år. Bland annat har hon engagerat sig i Riksteaterns projekt Kultur på landsbygd.

“Att kulturen kom ut till de värmländska skogarna med artister som de aldrig tidigare kunnat drömma om är till stor del Ulrikas förtjänst”, skriver Bygdegårdarnas Riksförbunds i sitt pressmeddelande.

Artikeltaggar

Bygdegårdarnas RiksförbundNyheterStudieförbundet VuxenskolanVärnamoVäse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.