Hoppa till huvudinnehållet

Triomphe Ferm vann på topptid

Publicerad:
Foto: Lennart Kihlman

Det gick undan rejält i några av loppen på Färjestad under måndagskvällen.

Allra snabbast var Triomphe Ferm som vann V5-avslutningen på 11,2 över kort distans.

– Han gjorde det på ett bra sätt och var jätteduktig, berömde Björn Goop.

Att det går snabbare i loppen när värmen kommer är givet men att vinna på en 11-tid är alltid mycket imponerande. Det blev rejält åka av i V5-finalen när Talassio tog sig förbi Smokey Herman i spetskampen och det första halvvarvet öppnades på 06,5.

Smokey Herman, tvåa, och Talssio, trea, förtjänar båda ett överbetyg för sina insatser men de kunde inte rå på Triomphe Ferm. Björn Goop körde fram utvändigt om ledande Talassio 900 meter från mål och på upploppet stack han undan med ett par längder.

– I den första starten för oss förvånade han mig när han galopperade från start. I den andra starten gick han ett tufft lopp mot en bra häst här på Färjestad och han gick bra. I dag gjorde han det jättebra, berättade och berömde Goop.

Vann fyra av åtta

Björn hade många fina chanser på förhand och det blev fyra segrar på åtta starter för hans del.

Det började redan i det första loppet där Un Mec d'Or avgjorde lätt efter en lucka från rygg ledaren i den sista kurvan.

Easy Creation var storfavorit i V5-1 och hon vann knappt före Clearys Spring D.T. trots ett lopp utvändigt om ledande Listas Tinge Ling.

Den fjärde segern för Goop kom i det åttonde loppet där Awited efter ett lopp i tredje par utvändigt fångade in ledande Harper Seabrook kort före mål.

Rejäl gasning var det inte bara i V5-5 utan i V5-4 pressade sig Oskar J Andersson till spets med Royal T.N. på den första långsidan. Att hästen i den åttonde starten öppnade 10,8/500 meter och 13,4 på varvet bekom honom inte det minsta utan segern blev lätt.

– Tränaren Joakim Elfving hade satt på en jänkarvagn i dag så jag förstod att hästen var i ordning för att gasa i loppet och det var krafter kvar i mål, berättade Oskar J Andersson.

I V5-2 galopperade favoriten Quite Right i starten och då såg det upplagt ut för X.L.Bygg Palema som tog ledningen, men han tappade travet allt mer och galoppen i den sista kurvan kom inte överraskande. Därmed var det upplagt för en skräll och det blev en lätt seger för Colonello efter en vass avslutning från kön.

Stora förväntningar

V5-3 var ett lopp för treåriga ston och här blev det en spetsseger för Roger Walmann-tränade Dearest tillsammans med Magnus Jakobsson.

50 000 kronor var förstapriset där och före V5-spelet kördes ett lopp för treåriga hingstar med lika stor segercheck.

Här blåste Bailamos till ledningen tillsammans med sin tränare Kristian Lindberg och till slut blev det en enkel seger.

– Även om han inte har gjort några dåliga lopp tidigare har han inte riktigt levt upp till våra förväntningar men nu var han jättefin och visade hur bra han är, berömde Lindberg.

Artikeltaggar

Björn GoopFärjestadstravetKristian LindbergMagnus JakobssonOskar J AnderssonTravV5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.