Hoppa till huvudinnehållet

Starka värmländska insatser i sprint-SM

Publicerad:
Jonathan Uller spurtar mot en 14:e plats i H20.
Jonathan Uller spurtar mot en 14:e plats i H20. Foto: Sanna Skoog

Det var sex värmlänningar i final när SM i sprintorientering avgjordes i Hudiksvall under helgen. Juniorkillarna Jonathan Uller, Kils OK, och Rasmus Pettersson, OK Djerf, sprang båda in på en topp 15-placering.

Sprint-SM avgjordes under helgen i Hudiksvall genom ett kval på fredagen, final på lördagen och stafett på söndagen.

Sex Värmlandslöpare lyckades vara en av de 40 löpare i sina respektive klasser som tog sig till A-final efter fredagens kval.Allra bäst i finalen presterade juniorkillarna Jonathan Uller, Kils OK, och Rasmus Pettersson, OK Djerf.

Uller tog sig säkert vidare från sitt kval i H20 och sprang sedan in på en 14:e plats i finalen, en och en halv minut efter segraren Gustav Runefors, Växjö OK. Pettersson gjorde ett lite sämre kval där han var siste kille att gå vidare, men tog sedan revansch i finalen. Han kom i mål i ledning och fick länge sitta i ledarstolen men slutade till sist på en 15:e plats i H18 där Samuel Pihlström, OK Landehof stod som segrare.I A-final var även tre D18-tjejer där Nicolina Moberg, OK Tyr blev 19:e, Thea Svensson, IK Vikings OK, blev 34:a och Tove Ordqvist, Kils OK, 35:a.

Rasmus Pettersson blev 15:e i H18
Rasmus Pettersson blev 15:e i H18 Foto: Sanna Skoog

I herrseniorklassen gjorde Ludvig Eriksson, Kils OK, ett dåligt kval och hamnade precis utanför A-finalen, dock vann han sedan B-finalen i överlägsen stil. I A-finalen var det Örebrokillen Martin Regborn som tog hem SM-guldet. I D21 slutade Sanna Skoog, Kils OK, på 27:e plats där Karolin Ohlsson, Järla Orientering, segrade.På den avslutade sprintstafetten fanns det bara ett värmlandslag till start, Kils OK. Stafetten som är upplagd på samma sätt som på VM inledes med en tjej och sedan springer två killar innan ytterligare en tjej avslutar.

Kil ställde upp med Sanna Skoog, Ludvig Eriksson, Viktor Skoog och Tove Ordqvist i den ordningen. Vann gjorde Stora Tuna OK utan några större problem för fjärde gången. Kilslaget låg med bra i stafetten efter två sträckor efter att Ludvig Eriksson gjort ett kanonlopp med en sjätte bästa tid på sin sträcka. Slutplaceringen blev 21, en klar förbättring från fjolårets 37:e plats.

Kils OK:s stafettlag slog fjolårets placering med marginal
Kils OK:s stafettlag slog fjolårets placering med marginal Foto: Sanna Skoog

Artikeltaggar

Jonathan UllerKarolin OhlssonKils OKLudvig ErikssonOK DjerfOrienteringSanna SkoogTove OrdqvistViktor Skoog

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.