Orolig för olycka på nya bussgatan

Publicerad:
Tingvallagatan har byggts om för nya snabbusslinjen. Maya är orolig att missförstånd ska leda till olycka. Foto: Christer WIk

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Bussgatan vid Tingvalla - ska det behöva ske en olycka här innan en förändring sker?

Dagligen kör privatbilar upp och ner för bussgatan på Tingvallagatan. Från ena hållet står det tydligt “Buss” på vägen, trots denna stora markering verkar folk missa detta och envisas att här får man absolut åka.

Från andra hållet på gatan är det bra skyltat att endast bussar får svänga upp. Cirka 10-15 bilar per dag passerar denna gata och blir ofta jagade upp för gatan för att det kommer en buss. Några inser sina misstag, men gör då mer fel genom att köra över trottoaren och kör upp på bilvägen.

Det finns två vägfält på Tingvallagatan, det ena är då en bussgata där inga privatpersoner får åka på. Och den andra är en enkelriktad gata som man endast får svänga upp på om man gör en högersväng. Man får alltså inte svänga upp om man kommer från Brogatan.

Jag som inte ens har tagit körkort förstår dessa enkla regler, så varför kan inte resten av Karlstad inse detta och köra säkert så slipper vi någon dum olycka här.

Till kommunen: Varför gör ni inget farthinder likt det som är på stenbron, så tar sig bilarna inte över?

Maya Molander

Artikeltaggar

InsändareKarlstadKarlstadsstråket

Läs vidare