Karlstad smyckas med tusentals sommarblommor

Miljö
PUBLICERAD:
På Sveriges nationaldag kommer Karlstad att ha smyckats med tusentals sommarblommor.
Årets tema är Kärleken är röd i ett rosa skimmer.
Dags för sommarblommorna att komma ut. I år går blommorna i röda, rosa, vit och även svarta toner
Foto: Lisa Olaison

Totalt 23 000 blommor, 430 broräckeslådor, 47 blombollar, tolv kuber och sju amplar, kommer att placeras ut runt om i Karlstad med start på onsdag.

– Det brukar vara en kul kväll och vi håller på tills vi blir klara. Förhoppningsvis är allt på plats vid midnatt, säger Stina Hedeås, arbetsledare på kommunens parkenhet, i ett pressmeddelande.

Precis som tidigare år kommer Karlstads kommun att ge bort vårblommorna som har prytt parker, rabatter och urnor runt om i kommunen. Det rör sig om nära 6 000 penséer och nästan lika många tulpaner.

– Det känns väldigt bra att vi kan hitta nya hem åt penséer och tulpanlökar. Med rätt skötsel kan penséerna blomma länge i sommar men vi har tyvärr inte möjlighet att sköta om dem, säger Dagmar Nilsson, parkingenjör på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Det går att hämta vårblommor på Norra fältet redan på onsdag den 5 juni. Kommunen kommer att meddela när första lasset är på plats på sin Facebooksida.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.