Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska framgångar i Danmark

Publicerad:
Crosskartförarna från Arvika, Jimmie Österberg och Nils Andersson, ser ut att gå en duell mot varandra.
Crosskartförarna från Arvika, Jimmie Österberg och Nils Andersson, ser ut att gå en duell mot varandra. Foto: Privat

Mästerskapstabellen i Rally X Nordic bjuder på munter läsning. För efter helgens deltävling i Danmark ligger tre värmlänningar i topp: kamraterna Jimmie Österberg och Nils Andersson samt Isak Reiersen som tog hem segern i Nysum.

Dessutom blev det dubbelt värmländskt på pallen i Supercar lites, med Linus Östlund som tvåa och Jimmie Walfridsson som trea.

Crosskartföraren Nils Andersson kom till Rally X Nordics tredje deltävling med en ledning på 15 poäng. Den ledningen behåller han, om än med något mindre marginal. Västvärmlänningen slutade fyra i danska Nysum och adderade 19 poäng.

– Det gick helt okej. Jag ville samla poäng och inte ta för stora risker. Jag hade inte en helt problemfri helg, som jag hade förra gången. Jag hamnade längst ut i första heatet och hängde inte riktigt med. Men jag är i fortsatt mästerskapsledning när hälften av tävlingarna är gjorda. Det känns väldigt bra.

Vänner och rivaler

Konkurrenten bakom honom känner han mycket väl: Jimmie Österberg, också från Arvika. För Österberg gick helgen ännu bättre och efter att ha slutat tvåa, med 26 poäng, seglar han upp från tredje till andra plats.

Mellan Andersson och Österberg skiljer det bara åtta poäng (78, respektive 70). Och därefter är glappet stort till Isak Reiersen på 51 poäng. Mycket talar alltså för att det kommer att bli en Arvikaduell.

– Ja vi är de två kandidaterna om titeln, säger Nils Andersson belåtet.

Ett bättre scenario kunde han inte önska sig.

– Det känns extra kul. Det finns ingen roligare att slå än honom. Och han tycker likadant. Vi är nära vänner så det kommer bara bli jättekul. En schysst fight där vi kommer respektera varandra bra.

Isak Reiersen hoppas dock på att kunna blanda sig i striden om guldet. I helgen tog Torsbyföraren sin första seger i klassen.

”Det är första året för mig i Xtreme, jag är fortfarande ung och det är ett tufft startfält med många rutinerade förare. Trots det lyckades jag ta den här segern – det här känns så skönt. Jag har alltid vetat att farten finns så fort allting fungerar, men nu har vi också fått visa det“, säger Reiersen i ett pressmeddelande.

Linus Östlund slutade på en andraplats i Supercar lites och blev med det bästa värmlänning. (Arkivbild)
Linus Östlund slutade på en andraplats i Supercar lites och blev med det bästa värmlänning. (Arkivbild) Foto: Olle Persson

Östlund tvåa i lites

Även i Supercar lites bjöds det på värmländska framgångar, då Linus Östlund slutade tvåa och följdes närmast av en annan i form av Jimmie Walfridson. Charlottenbergssonen Simon Olofsson slutade femma i samma klass.

Östlund är bästa värmlänning totalt, då han ligger trea, medan Olofsson nu är femma och Walfridsson sexa.

I den tyngsta klassen, Supercar, blev Peter Hedström bästa värmlänning med en femteplats. Andreas Carlsson slutade sexa i finalen. Vann gjorde Oliver Eriksson, som också leder mästerskapet. Peter Hedström ligger där fyra.

Artikeltaggar

Andreas CarlssonJimmie ÖsterbergJimmie WalfridsonLinus ÖstlundMotorsportNils AnderssonPeter HedströmRallyXSimon Olofsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.