Stefan Missios - En studie i mänsklig skevhet

Skivor
PUBLICERAD:

Det finns något visst med Stefan Missios musik som gör den både dynamisk och lugnande. Extravagant men jordad. På Och Så Gud Också går det vidare i sann Missiotisk anda där han skapar poetisk blues som ligger nära det själsliga och mänskliga. En bevakande blick på nutida fenomen, mellan människa och förfall.

Med Och Så Gud Också blandar Missios lekfullhet med allvar och döljer det under de snirkliga raderna och de psykedeliska, raspiga gitarrmelodierna. Vardag och nutid i en proggbluesig förpackning. Fällan II behandlar relationernas spel och mänskliga möten. En Ljuv Serenad ger en skildring av upprättelse och bekräftelse och den stora massans ängslan. En splittring mellan algoritmer, maktspel och det egna varandet. Och så Gud Också är en varm, ackompanjerad synopsis som avhandlar sprickan inom oss.  En studie i mänsklig skevhet.

Bästa låt: En ljuv serenad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.