• idag
  9 juli
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Druidstone: The Secret of Menhir Forest

Spel
PUBLICERAD:

Druidstone: The Secret of Menhir Forest

Windows
Ctrl Alt Ninja
Åldersmärkning: 7

Druidstone må ha en halvkrånglig undertitel, men spelmässigt är det ett extremt rättframt strategirollspel. Du utforskar inte en öppen värld, och du har inte långa dialogträd eller kluriga intriger att navigera. Spelet är bara en serie små arenor där du slåss mot diverse fiender.

Det finns en berättelse, förstås, och den fyller sin funktion utan att vara särskilt spännande. Istället ligger allt fokus på att använda dina hjältar för att, i turordningsbaserade strider, övervinna allt motstånd.

Druidstone är väldigt okomplicerat, helt enkelt. Men det är också dess charm. Några av utvecklarna bakom de intrikata Legend of Grimrock-spelen är inblandande här, men förvänta dig inte ett spel i den kalibern. Istället är Druidstone en trivsam bagatell för en regnig söndag. Varken mer eller mindre.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.