Hoppa till huvudinnehållet

Soundwalk Collective with Patti Smith - Ljudet av ett mytomspunnet land

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Den ödsliga vinden. Ljudet av tropik och en resa till Mexico 1936. Soundwalk Collective släpper tolkningar av tre franska poeter. Albumet är ett samarbete med punkens och nattens drottning, Patti Smith. Där ljud från Mexikos heliga marker möter Smiths poetiska tolkning av den franske poeten och dramatikern Antonin Artaud, som skrev boken som gett albumet dess titel. Tillsammans har Soundwalk Collective och Smith lyckats fånga Artauds filosofiska sfär och ljudet av ett mytomspunnet land.

Boken The Peyote Dance handlar om Artauds möte med rarámuri. Något som Soundwalk Collective och Smith fångat väl. Smiths distinkta röst borrar sig igenom den runda ljudbilden. En varm, dramatisk ljudsfär som filmiskt för lyssnare närmare berättelsen. Men samtidigt leder en ut på en existentiell tripp. Tutuguri: The Rite of The Black Sun och Tutuguri: The Rite of The Black Night är båda suggestiva skildringar av riter och människans sammanstrålning med allt vi omger oss av. En del av universum där kroppen och sinnet svävar mellan dröm och verklighet. The Peyote Dance är ett konstverk på atomisk nivå. Ljud, ord och rörelser genom tiden.

Bästa låt: Tutuguri: The Rite Of The Black Night

Artikeltaggar

Patti SmithSkivor