Death Angel - Energi och attityd på topp

Skivor
PUBLICERAD:

Bay Area thrash metal är ett etablerat begrepp i metalsvängen. En definition som etablerades under åttiotalet i San Fransisco-trakten och innefattar storheter som Metallica, Exodus, Testament och just Death Angel.

Humanicide är sista delen på en albumtrilogi som började med The dream calls for blood 2013 och med de gamla rävarna Rob Cavestany (gitarr) och Mark Osegueda (sång) fortfarande i sättning är mycket sig likt. Både energi och attityd är på topp och det omöjligt att inte ryckas med i stilsäkra dängor som Divine defector eller The pack. Det svänger och gitarrerna maler ner även den störste det var bättre förr-tvivlaren, men som komplett album känner jag mig inte helt tillfreds trots den stående rifftsunamin. Jag vill ha ännu mer attack och mindre progressiv eftertänksamhet. Kan det vara att kvintetten är för skickliga för sitt eget bästa och att ett stänk av oförutsägbart riv skulle ge bättre eftersmak?

Bästa låt: Divine defector

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.