Flera sommarkonserter i Kvarteret Almen

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Pernilla Andersson kommer till Kvarteret Almen.
Foto: Fredrik Rönnqvist
NWT har tidigare rapporterat att både Carola och Tomas Andersson Wij gästar Kvarteret Almen i Karlstad under sommaren. Nu är ytterligare bokningar klara.

Inleder sommaren i Kvarteret Almen i centrala Karlstad gör Pernilla Andersson den 3 juli. Veckan därefter, den 10 juli, blir det allsångshyllning till Cornelis Vreeswijk.

– Allsången är viktig, visor är sånger som ska sjungas, säger Mårten Ohlsson på Visklubben Hallen som arrangerar konserterna.

– Det är också viktigt att föryngra både visan och allsången, fortsätter han och presenterar en allsångskväll som viks åt Håkan Hellströms musik den 25 juli.

Flera av arrangemanget vänder sig till yngre musikintresserade, en av de bokningar som är klara i dagsläget är föreställningen Sjung med Pettson och Findus (21 juli).

– Vi ser att ramen för det som kan kallas visa är väldigt bred. Med de här kvällarna vill vi också visa en ambition att få visan att inte bara något nostalgiskt, utan något som kommenterar samtiden.

Mårten Ohlsson ser berättande den gemensamma nämnaren för sommarens konserter.

– Vi har artisten I'm Kingfisher som sjunger på engelska med, det behöver inte vara berättelser på svenska. Han kommer den 5 juli.

Nu ligger nästan ett tiotal musikkvällar bokade och flera ska det bli. Det lokala syskonparet Johanna och Jonatan Boes från bandet Oh Mothership gästar kvarteret den 12 juli.

– Konserterna i Kvarteret Almen ska nå många. Men vi vill ha ett brett. utmanande program. Det är viktigare att alla går på någon av konserterna, än att alla går på alla.

För löpande uppdateringar av spelschemat se Visklubbens hemsida.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.