Åmålsbo skrapade fram klöver - blir miljonär i sommar

Trav/spel
PUBLICERAD:
Det råder vinstyra hos Eurocash på Fågelmyrsgatan i Åmål. Nyligen sålde de en Triss som i sommar tar vinnaren till Nyhetsmorgon i TV4 där hen är garanterad 10 000 kronor i månaden i 10 år, totalt 1,2 miljoner kronor. Men det kan bli mycket mer än så.
– Men vad fantastiskt roligt, skrattar Annette Bergqvist som är spelansvarig i butiken.
Annette Bergqvist hoppas att det är någon som besöker butiken ofta som har skrapat fram tre klöver på sin Trisslott.
Foto: Svenska spel

Det är första gången butiken sålt en klövervinst.

– Äntligen! Vi hade en kund som vann 100 000 kronor gånger 2 direkt på skrapet för ett par år sedan. Den vinnaren kom in och berättade att det dessutom var jag som hade valt ut lotten, så det var lite roligt, minns Annette.

– Vi brukar jämföra det med att lägga ut Triss över en hel fotbollsplan och att man där ska ta en enda som lott och att den då ska ha de tre symbolerna som tar en till Nyhetsmorgon. Det säger sig självt att det är som att hitta en nål i en höstack, säger Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Vem som köpt lotten är ännu inte känt, men Annette hoppas att det är en person som besöker butiken ofta.

– Hoppas det är en stamkund!

Vinnaren är alltså garanterad 10 000 kronor i månaden i 10 år, men kan vinna så mycket som 100 000 kronor i månaden i 25 år när det är dags att skrapa lotter i tv om någon månad.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.