Sundsta torg: Så dumma vi var!

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Redan för fyra år sedan engagerade sig ett antal bostadsrättsföreningar för att försöka påverka utformandet av Sundsta torg. Vi var på informationsmöte hos kommunen, där vi fick information om var i beslutsprocessen vi kunde vara med och påverka.

Så dumma vi var att vi gick på detta!

Sundsta ska utvecklas. Boende i området är besvikna på kommunens hantering.
Foto: Helena Karlsson

Det har ju visat sig att detta bara var ett spel för gallerierna. Medborgare i Karlstad har av politikerna uppmanats att vara med och påverka utvecklingen av stadens miljö- och byggnadsplaner.

Vi har skrivit över tio insändare till NWT och VF och i intet fall har någon politiker besvarat dessa. Dåligt!

Vi visar engagemang och vill lämna efter oss en vacker stad med grönområden för barnen och vacker bebyggelse, som överensstämmer med omgivningens karaktär, det vill säga för Sundsta högst 6-7 våningar höga hus. Nu byggs i stället flera 13-våningshus och ett "landmärke" på 17 våningar, som snarare är ett minnesmärke över politiker som svek sina väljare och lät byggherrarna utforma stadsmiljön i Karlstad.

Att Mark- och miljödomstolen gör sina bedömningar utan att ens åka ut och se på plats är också högst förvånande.

Genom att slippa bjuda in till meningslösa samrådsaktiviteter för redan tagna beslut skulle kommunen kunna spara många kronor, och vi som engagerar oss skulle spara väldigt mycket tid och besvär.

Att bli politiskt vald innebär ett mandat att ta fram förslag till utveckling och förbättring, och att förankra, verkställa och förvalta dessa till medborgarnas bästa. Det finns inget som säger att bara för att man blivit demokratiskt vald så har man som politiker fria händer att agera utan hänsyn till sina väljare! Man har ett ansvar att föra en dialog med sina väljare och involvera oss engagerade medborgare i de beslutsprocesser som påverkar oss på ett avgörande sätt, under många mandatperioder framöver.

Besvikna medborgare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.