Så gick det i skolvalet – sök reda på din skola

Nyheter | EU-valet 2019
PUBLICERAD:
60 607 elever röstade i Skolval 2019 till Europaparlamentet, vilket är en ökning med 35 procent jämfört med Skolval 2014. Det visar den preliminära röstsammanräkningen från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.

– Bland unga är stödet för ett fortsatt EU-samarbete väldigt starkt och vi ser ett ökande intresse för politik, skolvalet till EU är ett sätt att möta detta engagemang. Det är också en möjlighet för unga att göra sina röster hörda och att träna sig i att delta i val i framtiden, säger generaldirektör Lena Nyberg i ett pressmeddelande.

Den preliminära röstsammanräkningen visar att 286 skolor hittills rapporterat in godkända resultat och valdeltagandet var 47,1 procent. 70 skolor har möjlighet att rapportera in sina resultat den närmaste veckan.

Det preliminära resultatet i Skolval 2019 redovisas på MUCF.se, uppdelat på nationell nivå, på län, på kommun och på enskild skola. Klicka här för att se om din skola har redovisat resultatet från valet.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.