Inget jubel hos Vänsterpartiet

Publicerad:
Håkan Svenneling, Susanna Göransdotter, Parvane Assadbegli, Per Strömgren och Susanna Hobbins var förväntansfulla under Vänsterpartiets valvaka i Karlstad på söndagen. Foto: Denny Jansson

På söndagskvällen såg det ut som att Vänsterpartiet ökar något och behåller ett mandat i Europaparlamentet.

På Vänsterpartiets valvaka i Karlstad var stämningen god även om man hade hoppats på att gå framåt och ta ytterligare ett mandat i årets EU-val.

I SVT:s vallokalsundersökning, som presenterades strax efter att vallokalerna stängde, behåller Vänsterpartiet ett mandat i Europaparlamentet.

Jubel hos Weimers (SD): “Jag är jätteglad”Trots skandalen – SD växer mest

– Det var en besvikelse får man säga. Vi ser ut att ligga kvar på ungefär samma resultat som tidigare. Om jag tolkar SVT:s siffror rätt verkar det röra sig om ganska få väljare som har valt att rösta på oss under den sista veckan. Det är så klart tråkigt, att vi inte har kunnat spurta på ett så bra sätt som möjligt, säger Håkan Svenneling (V), värmländsk riksdagsledamot och Vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson.

"Har känts bättre"

Enligt Håkan Svenneling (V) har stämningen under årets valrörelse varit positiv och god, och där förhoppningen varit att Vänsterpartiet skulle gå framåt och ta ett andra mandat.

Vilt jubel hos M – succé enligt Tobé

– Det har känts mycket bättre än vad vallokalsundervisningen visar. Vi är hoppfulla att det kan bli ett bra valresultat. Det känns mindre hoppfullt att vi ska kunna ta två mandat nu, men vi hoppas fortfarande på det, säger Håkan Svenneling (V) vid 21.30 på söndagskvällen.

S blir största parti och L klarar sig kvar

Även om Vänsterpartiet på söndagskvällen inte såg ut att gå framåt menar Håkan Svenneling (V) att stämningen på partiets valvaka i Karlstad var god och förväntansfull.

– Det blev inget jubel när vallokalsundersökningen kom, men stämningen är bra och det är mycket folk som vill vänta in det slutliga valresultatet. Det äts chips och ostbågar i stora mängder.

Artikeltaggar

Bar teatralEUEU-valet 2019Håkan SvennelingKarlstadNyheterPolitikVänsterpartiet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare