Hoppa till huvudinnehållet

Kultur i fokus när ministern besökte Karlstad

Publicerad:
Det blev ett intensivt besök för Amanda Lind (MP), minister för kultur, demokrati och idrottsfrågor, under lördagens besök i Karlstad.
Det blev ett intensivt besök för Amanda Lind (MP), minister för kultur, demokrati och idrottsfrågor, under lördagens besök i Karlstad. Foto: Denny Jansson

Besök på Kulturskolan och Riksteaterns kongress, kampanjarbete på Soltorget och samtal om digital delaktighet.

Det var några av punkterna i programmet när kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) besökte Karlstad under lördagen.

Lördagens besök inleddes på Karlstad CCC där Amanda Lind (MP), minister för kultur, demokrati och idrottsfrågor, höll ett föredrag om betydelsen av scenkonsten under Riksteaterns kongress.

– Jag pratade med ombuden om scenkonstens betydelse i hela landet och hur viktigt det är med Riksteatern, som har föreningar på 230 olika platser runt om i landet och som sprider scenkonst till alla, säger Amanda Lind (MP).

Förutom stoppet på Karlstad CCC hann kultur- och demokratiministern även med ett stopp på Kulturskolan för att där få veta mer om hur kulturskolans verksamhet fungerar i Karlstad.

– Kulturskolan är en väldigt viktig verksamhet som finns runt om i landet och som är kommunalt driven, men där vi från regeringens sida har sagt att den är viktig. Vi har infört en statlig politik för kulturskolan med det statliga bidraget till kulturskolor som kommunerna kan söka för att göra olika aktiviteter för att nå ut till fler barn och unga, säger Amanda Lind (MP) och fortsätter:

– Det är ett viktigt sätt för barn och unga att möta kultur, och det ska bli spännande att se hur man jobbar på Kulturskolan här i Karlstad.

Det sista stoppet för lördagens besök var stadsbiblioteket där Amanda Lind (MP) fick veta mer om hur man jobbar med digital delaktighet.

Maria Östby var en av flera som passade på att fotograferas tillsammans med Amanda Lind (MP) när ministern kampanjade på Soltorget.
Maria Östby var en av flera som passade på att fotograferas tillsammans med Amanda Lind (MP) när ministern kampanjade på Soltorget. Foto: Denny Jansson

Späckat schema

Lördagens besök i Karlstad följde ett fullbokat schema med flera besök hos olika verksamheter, något som Amanda Lind (MP) menar beror på att hon vill se så många olika delar som möjligt under sina besök runt om i landet.

– Jag brukar försöka att boka in lite olika delar när jag väl är någonstans på besök. I Karlstad passar jag på att både få ta del av hur man jobbar på Kulturskolan, genom att besöka Våryran, och på biblioteket. Det berikar mig och gör att jag får med mig många bra intryck till mitt arbete, säger hon.

När den nya regeringen presenterades i slutet av januari i år var Amanda Lind (MP) ett av de nya statsråden. Den första tiden som minister med ansvar för kultur, demokrati och idrottsfrågor beskriver hon som inspirerande, särskilt eftersom hon tidigare har arbetat med likartade frågor på kommunal nivå.

– Det har varit väldigt roligt. Det här är ju frågor som jag har jobbat med på kommunal nivå tidigare, som kommunpolitiker i Härnösand. Därför känns det inspirerande att få jobba med sådana frågor som minister, säger Amanda Lind (MP).

Artikeltaggar

Amanda LindKarlstadKulturskolanMiljöpartietNyheterRiksteatern

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.