Hoppa till huvudinnehållet

Vd-frågan ännu inte löst

Publicerad:

När Hagfors Energi hade sammanträde under torsdagen diskuterades vd-frågan, men ärendet ajournerades till ett senare tillfälle.

– Målsättningen är att vi ska fatta beslut om detta före semestern, säger Stellan Lundqvist (OR), ordförande Hagfors Energi.

Oenighet kring vd-tillsättningen

NWT har under flera veckor berättat om turbulensen när det gäller att tillsätta en vd för de båda kommunala bolagen Hagforshem och Hagfors Energi. Som NWT berättade för en vecka sedan skulle Hagfors Energi fatta beslut i frågan när de hade sammanträde under torsdagen. Men så blev inte fallet.

Hur gick diskussionerna?

– Det är konfidentiellt i bolaget, så det får du ingen vetskap om förrän vi tagit beslut, när vi fått indata om det vi ska ta beslut om. Det saknas lite uppgifter för oss, säger Stellan Lundqvist.

Nästa styrelsemöte är den 19 september. Men ett extra styrelsemöte ska planeras in före semestrarna, där vd-frågan ska beslutas.

Hagfors ekonomichef Jonas Nilsson gör sista dagen som vd för Hagfors energi den sista augusti.

– Det är tänkt så, men det beror ju på hur rekryteringen går. Går vi bet eller att det tar för lång tid så får vi göra en förlängning rent praktiskt, säger Stellan Lundqvist.

I övrigt vill han inte kommentera hur diskussionerna har gått vid sammanträdet.

Ledamoten Roger Brodin (M) deltog också i sammanträdet.

– För egen del så tycker jag att vi behöver mer fakta innan vi kan gå till beslut. Dels så tycker jag att vi behöver diskutera hur processen har gått till och dels vad vi vill ha ut av våran verksamhet och vilka krav vi kan ställa på en vd. Vi behöver veta hur kompetensprofilen ska se ut, säger Roger Brodin.

Tycker du att tjänsten ska annonseras ut?

– Det är absolut ett alternativ som man kan tänka sig. Ser man nyktert på frågan så generellt sett så går man ju ut och annonserar ut en tjänst. Sedan kan man ju i det här fallet välja att inte göra det. Det kan man ju också komma fram till. Men hade processen startats idag och vi fått veta att vi behöver en vd, då är ju rekrytering en lämplig väg att gå för att hitta kandidater. Det här är ju ett alternativ som har diskuterats, men det är ingenting bestämt, säger Roger Brodin.

Artikeltaggar

Hagfors energiHagfors kommunJonas NilssonPolitikRoger BrodinStellan LundqvistVd-härvan i Hagfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.