Môra-Per - Helgjuten folkrock från Värmland

Skivor
PUBLICERAD:
Môra-Per
Hopp om liv
(Egen utgivning)

Hopp om liv är Môra-Pers sjunde skiva och för första gången har de anlitat en producent i form av rutinerade Johan Johansson.

Det känns som att han bidragit med lyfta de där nyanserna som annars riskerar försvinna i hemmablindhet och att förtydliga små detaljer som att lägga till ett förlösande ackord, vilket gör skivan starkare. Det är en rapsodi över vårt land och hur det blev och världen kryper nära i tonsättningen av Stig Dagermans Flykten.

Men framförallt handlar det om Värmland, om tidens gång, att vara klämd mellan vardag och drömmar, att uppleva årstiderna och kärleken till en hembygd. Det är livsbejakande folkrock, snygga låtar och ett driv som gör att man undrar varför inte Môra-Per är för Värmland vad Perssons Pack är för Hälsingland; en gemensam kraft som sjunger om oss. Med fina gästspel av Henning Kvitnes och Ellinor Brolin har Môra-Per fått till sin mest helgjutna skiva hittills.

Bästa låt: Tihola

En intervju med bandet hittar du här.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.