Klart: Offensive backen förstärker Karlstad IBF

Publicerad:
Tor Bornedal Samils är nu klar för Karlstad IBF.
Tor Bornedal Samils är nu klar för Karlstad IBF.

Nu är signaturen på plats.

Tor Bornedal Samils, 24, ska spela för hårdsatsande Karlstad IBF, vilket NWT-sporten kunde avslöja redan igår.

Bornedal Samils kommer närmast från Karlstads allsvenska seriekonkurrent Craftstadens IBK Oskarshamn, där han tillbringat tre säsonger och där han den gångna säsongen svarade för 19 poäng från sin backposition (4+15).

Han kommer ursprungligen från Nora, har meriter från juniorlandslaget och har förutom Craftstaden även representerat Lindås, Hudik-Björkberg och Gävle GIK, där han spelade under klubbens hittills enda SSL-säsong.

– Jag har trivts jättebra i Craftstaden, men kände att jag ville lite närmare hem och så tror jag Karlstad har något riktigt bra på gång. Klubben har gjort klart med fina nyförvärv i Adam Colling, Anton Vestlund, Marcus Pontusson och min kompis Victor Sjöstedt, säger Bornedal Samils till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Jag tror att vi kan bli ett topplag och det lockar såklart. Jag fick även ett bra intryck av föreningen då jag var på besök förra helgen.

Och Karlstad IBF är synnerligen nöjt med att ha kunnat locka till sig Tor Bornedal Samils:

– Vi får en spelskicklig och rutinerad back och det känns viktigt att få in en kille med Tors erfarenhet och lugn på banan. Han kommer få en stor roll i laget och vi tror även att han kan bidra med ännu mer poäng än vad han gjorde i Craftstaden, säger Karlstad IBF:s klubbchef Mikael Bergkvist.

Kontraktet är skrivet på två år.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBFMikael BergqvistTor Bornedal Samils

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare