Värmländska landslagsforwarden har gjort sitt val

Ishockey
PUBLICERAD:
Olivia Carlsson, 24, från Forshaga har valt att förlänga sitt kontrakt med Modo.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Värmländska landslagsforwarden Olivia Carlsson blir Modo trogen.
Under onsdagen kritade hon på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.
– Kändes självklart att stanna, säger 24-åringen.

Forshagafostrade Olivia Carlsson flyttade till Örnsköldsvik och Modo inför säsongen 2011-2012, tog SM-guld direkt och slog sig in landslaget året därpå.

Nu - åtta SDHL-säsonger, fem VM, och ett OS senare - har värmländskan alltså bestämt sig för att fortsätta sin satsning i norr.

– Jag trivs jättebra i både staden och föreningen så jag ser fram emot fortsättningen, säger Olivia Carlsson till Modos hemsida.

Kontraktet är på två år och sportchefen Björn Edlund medger att det var en viktig pusselbit som föll på plats.

– Hon är en av grundbultarna i lagbygget då Olivia står för det Modo Hockey ska stå för, säger han till sajten och fortsätter:

– Trots sin unga ålder tillhör hon den rutinerade delen av laget och tar aldrig ett träningspass för givet. Jag är fantastiskt glad att hon kommer fortsätta då hon är viktig för oss både på och utanför isen.

Den gångna säsongen slog Olivia Carlsson personligt poängrekord med 30 (8+22) pinnar på 42 matcher, slutspelet inkluderat.

Dessutom axlade hon för första gången rollen som lagkapten.

– Det var en lite speciell säsong. Jag försökte vara mig själv och inte tänka så mycket på att man var lagkapten. Men jag är väldigt mån om att ha en bra grupp som jobbar tillsammans oh det ville jag lyckas med. Så det var lite svårt i början och lite mycket fokus låg på det. Men sen när jag kom in i det kändes det mer naturligt, säger Carlsson.

Björn Edlund igen:

– Olivia har utvecklat sitt spel där hon alltid haft drivet och gjort jobbet men nu även producerar poäng i jämn takt och har ökat den stadigt. Hon jobbar väldigt hårt på detaljer för att utveckla sitt eget spel och är verkligen ett föredöme för gruppen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.