Hoppa till huvudinnehållet

Tidigare Sunne-bo tar över Svenska nyheter

Publicerad:
Reporter Carl Edlom
Carl Edlom
carl.edlom@nwt.se
Foto: Janne Danielsson/ SVT

SVT:s humorprogram Svenska nyheter får en ny programledare i komikern Kristoffer Appelquist rapporterar TT.

– Jag tänkte efter i ungefär en och en halv sekund innan jag tackade ja till jobbet, säger Kristoffer Appelquist till TT.

För en tid sedan meddelande den tidigare programledaren Jesper Rönndahl att han lämnade programmet efter tre programmet. När Kristoffer Appelquist fick frågan tvekade han inte.

– Jag kan inte tänka mig ett roligare jobb i hela världen, det är ett drömjobb eftersom de två stora grejerna i mitt liv är humor och samhällsfrågor. Jag tänkte efter i ungefär en och en halv sekund innan jag tackade ja till jobbet, säger han till TT.

Kristoffer Appelquist var tills för några år sedan bosatt i Sunne där han bland annat arrangerade humorkvällarna Hemma hos Appelquist som lockade komiker som Jonas Gardell, Babben Larsson och Henrik Schyffert till Värmland.

Den fjärde säsongen av Svenska nyheter ska sändas in höst.

Artikeltaggar

Kristoffer AppelquistNöje/KulturSVT

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.