Hoppa till huvudinnehållet

Hammarö utsedd till årets e-hälsokommun

Publicerad:

Hammarö har utsetts till årets e-hälsokommun.

Det är Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, som tillsammans med regeringen och en rad externa aktörer inrättat priset med målet att Sverige 2025 ska vara bäst i världen på e-hälsa.

Juryns motivering lyder:

“Med ett imponerande, målinriktat och sällsynt kraftfullt arbete har man på kort tid flyttat fram positionerna och lagt grunden för en långsiktigt hållbar utveckling.

En kommun som med modiga politiker, klok ledning och engagerade medarbetare visar att digitalisering inte främst handlar om teknik, utan om snabb förändring av beteenden och arbetssätt, till nytta för invånare och medarbetare. En kommun som inte hör till de största men som med stor kunskap, kraft och känsla skapat en välfärd i framkant där digitalt är normalt – för alla.

En kommun som samskapat, byggt allianser och inspirerats av de bästa internationella förebilderna och som nu kommer att få Sveriges blickar på sig. För ett inspirerande, modigt och inkluderande arbete med invånare i första rummet – priset till Sveriges ehälsokommun 2019 går till Hammarö kommun.“

Hammarö kan bli årets e-hälsokommun

– Vi anammar de fina orden från motiveringen som vårt nya motto; "att jobba digitalt är normalt!", säger Annika Lückner, tillförordnad socialchef på Hammarö.

De övriga nominerade kommunerna var Karlskrona, Östersund, Kramfors och Eskilstuna kommun.

Artikeltaggar

Annika LücknerE-hälsaHammaröNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.