Hoppa till huvudinnehållet

Kjell Åke i Myra slår till igen

Publicerad:
Thomas von Brömssen och Kjell Åke i Myra Axelsson.
Thomas von Brömssen och Kjell Åke i Myra Axelsson. Foto: Aron Eriksson

Nu är det dags igen. Metbäckingen Kjell Åke i Myra har vaknat ur sin vinterdvala och kommit på att han glömde säga några viktiga saker i sin förra föreställning.

När Kjell Åke Axelsson växte upp fanns det affär, skola, post, kiosk, buss och bensinstation i Metbäcken. Inget av detta finns kvar i dag. Hur gick det det här till ? Vad är det som har hänt? Finns det någon väg tillbaka? Kan man göra Metbäcken Great Again? Och hur skulle det i så fall gå till?

Detta är några frågor som Kjell Åke funderar på i den nya föreställningen ”Make Metbäcken great again” eller ”En lang å krokut väg”. Men han har även svaren i bästa Metbäcksstil. Även i den nya föreställningen har Kjell Åke engagerat Johnny Steen för att skriva musiken samt medverka i manusarbetet.

Det är med andra ord dags för en nya minnesvärda stunder under hösten 2019 och vintern 2020 med “Kjell Åke i Myra” eller “Kjell Åke in The Swamp” som han kallas i USA.

Premiär blir det i Torsby den 1 november. För regin står Tomas von Brömssen.

Artikeltaggar

Kjell Åke AxelssonMetbäckenNöje/KulturTomas von Brömssen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.