Bubbel från Byrån: Inte i riksdagen

Signerat
PUBLICERAD:
Den nära förestående gröna helgonförklaringen till trots nekades nyligen Thunberg att komma och tala inför Sveriges riksdag, skriver Byrån.
Foto: Wiktor Nummelin / TT
Byrån frågar sig dock, om nu det är så viktigt att Thunberg ges utrymme, varför hon inte fick tala på Miljöpartiets kongress i Örebro nyligen.

Kulten kring den svenska skolflickan Greta Thunberg fortsätter att växa. Hennes supportrar verkar för första gången i sina liv ha något religiöst i blicken när de pratar om henne. Den nära förestående gröna helgonförklaringen till trots nekades nyligen Thunberg att komma och tala inför Sveriges riksdag. Det är en möjlighet främst ämnad för konungen och ministrarna så beslutet var välgrundat.

Miljöpartiet poserade dock genast med sitt missnöje och menar att Sverige inte tar klimatfrågan eller Thunberg på vederbörligt allvar. Byrån frågar sig dock, om nu det är så viktigt att Thunberg ges utrymme, varför hon inte fick tala på Miljöpartiets kongress i Örebro nyligen.

Välbalanserad servettskiss

Statsministern och hans stab är fortfarande nöjda över att de kallade M/KD-budgeten i höstas för en servettskiss. Kanske är det dock dags att sluta slänga sig med termen nu. När finanspolitiska rådet nu har granskat M/KD-budgeten från i höstas blev slutsatsen att finanspolitiken äntligen är i linje med överskottsmålet och att politiken är välavvägd i förhållande till konjunkturen. Det har S/MP-regeringen inte klarat av på hela förra mandatperioden.

Om Stefan Löfven menar att M och KD kan prestera så mycket bättre på en kafferast är det väl läge att lämna över rodret?

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.