Hoppa till huvudinnehållet

Stolpe ut för värmländska hoppen när bröderna Eriksson vann

Publicerad:
Bröderna Eriksson fick fira dubbelt. Storebror Kevin vann lördagens deltävling av RallyX Nordic, och på söndagen fick Oliver kliva högst upp på pallen i Höljes. Foto: Olle Persson

Det var upplagt för hemmasuccé, men Sebastian Eriksson från Sunnemo fick, trots att han var först över mållinjen, nöja sig med en femteplats efter att ha fått ett tidsstraff.

Söndagens supercarfinal av RallyX Nordic i Höljes blev högdramatisk. Sebastian Eriksson, som inte tävlat i supercar på ett och ett halvt år, hade kvalat bäst, vunnit sin semifinal och tog även kommando över finalen.

Tidsstraff

Sebastian Eriksson från Sunnemo var först över mållinjen i söndagens supercarfinal. Men fick ett tidsstraff och rasade till femteplats.
Sebastian Eriksson från Sunnemo var först över mållinjen i söndagens supercarfinal. Men fick ett tidsstraff och rasade till femteplats. Foto: Olle Persson

Han höll ledningen från start till mål, men när han skulle köra upp bilen på vinnarpodiet blev det stopp.

– Robin bromsade sent efter det att jag kom ut från jokern på sista varvet, jag touchade baken på hans bil, berättar Sebastian Eriksson.

Tuffaste helgen i karriären

Straffet blev fem sekunders tillägg och i stället gick segern till Oliver Eriksson, som smet förbi Robin Larsson i samband med situationen.

– Fantastiskt skönt efter en helg som kanske har varit den tuffaste hittills i karriären. Det känns som att allt gått emot, det har varit så mycket problem, och sedan får jag ändå ställa mig högst upp på pallen. Jag är jätteglad, sa Oliver Eriksson efter segern i sin Honda.

Storebror vann på lördagen

Dagen innan hade storebror Kevin Eriksson, som lämnade över sin Ford till Sebastian Eriksson på söndagen, kört hem segern i RallyX Nordics första deltävling.

– Jättekul att få vinna, det var länge sedan! Annars handlar helgen mest om tester av den här bilen, sa Kevin efter sin finalseger.

Hedström hade chansen

Peter Hedström pressades hårt av Robin Larsson i söndagens semifinal, en kamp som slutade med Hedström i sandfällan.
Peter Hedström pressades hårt av Robin Larsson i söndagens semifinal, en kamp som slutade med Hedström i sandfällan. Foto: Olle Persson

Peter Hedström som slutade tvåa i lördagstävlingen hade ett gyllene läge att koppla grepp om SM-serien på söndagen, Torsbyföraren ska inte köra hela RallyX Nordic. Men en minst sagt tuff kamp med Robin Larsson i semifinalen slutade i sandfällan.

– Han låg på och knuffade hela tiden, jag lyckades lura ut honom i jokern samtidigt som mig, men han fortsatte att pusha. Jag vet inte riktigt varför, hade det varit snabbare bilar bakom hade de kört om oss bägge eftersom jag tvingades köra defensivt.

– Han körde in min högersida över hoppet. Jag landade på vänstersidan och då gick ett styrstag, Jag blev passagerare ut i sanden. Skönt att Robin åtminstone inte vann finalen, sa en besviken Peter Hedström som nu blickar fram mot EM.

Larsson tvåa

Robin Larsson, som snurrade bort sig i lördagens semifinal var desto mer nöjd med söndagens körning.

– Jag vet att Peter inte var så glad, det får han väl fortsätta att vara. Jag tycker att vi hittade bra fart under helgen och den ska vi ta med oss till EM i England, säger Svenljungaföraren som ingår i Kilsbaserade JC Racetekniks stall.

Andreas Carlsson från Säffle slutade som bäst sexa i söndagens final, Daniel Thorén från Kil slogs ut i semifinalerna bägge dagarna.

Artikeltaggar

Andreas CarlssonDaniel ThorénHöljesMotorsportPeter HedströmRallycrossRallyXRobin LarssonSebastian Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.