Buss till badplatsen - för miljö och säkerhet

Insändare
PUBLICERAD:

På sommaren är Hasseldalen utanför Grums en populär och bra badplats för unga som gamla. Det är bland annat ungdomar från både Vålberg och Grums som inte har möjlighet att ta sig till Hasseldalen på ett säkert sätt på grund av att det inte finns buss ut dit. Jag tycker att det borde gå en buss dit för att det skulle underlätta för många.

Insändarskribenten vill ha buss till Hasseldalens badplats. Här bild från en simskoleavslutning en tidigare sommar.
Foto: Sanna Emanuelsson

Visst går det att cykla till Hasseldalen, så långt är det inte. Men det är med fara för sitt liv man gör det. Det är farligt att ta cykel på grund av den smala vägen med bilar som kör förbi i hög hastighet, speciellt i kurvor.

När det nu gäller barn i 11-15 års åldern så är det många som inte får cykla på grund av den farliga vägen.

Föräldrarna har kanske inte semester just då eller har inte tid att köra dem helt enkelt, på vilket annat snabbt sätt än buss kan de då ta sig dit?

Det är även mer miljövänligt att kunna ta buss istället för bil dit.

Att bussen går förbi bostadsområdet i Skruvstad skulle även underlätta för de som bor där. Att de också ska kunna ta sig till Vålberg eller Grums utan att behöva ta bilen.

Jag har redan tänkt ut en rutt som bussen kan ta: bussen startar vid resecentrum i Grums, åker genom Grums och tar sedan E45 vidare till Vålberg där den svänger in vid Älvenäs och kör igenom hela Vålberg. Förbi Vålbergs resecentrum och upp på Åslidsgatan mot Skruvstadkorset, till Hasseldalen och på vägen så finns det en hållplats vid bostadsområdet i Skruvstad och kanske några till på vägen till Hasseldalen.

När den har varit vid Hasseldalen så går den vidare mot Grums och sedan börjar rutten om. Det räcker med att den går en gång varannan timme eller till och med var tredje timme, men det bästa skulle vara om den gick varje timme. Rutten kan börja vid ungefär 08.00 och sluta vid ungefär 20.00.

Tack för att du tog din tid till att läsa min insändare!

Tjej som vill ha förändring!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.