• idag
  17 jan
  -8°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ulf Lundell - Med hela konkarongen

Skivor
PUBLICERAD:

Ulf Lundell

Tranorna kommer
(Warner)

Från förra årets avskalade Skisser har Lundell tagit sju låtar till studion och med sitt band omvandlat dem till 40 minuter rock med blås, kör, fiol, gitarr och hela konkarongen.

Den klassiska sommarsingeln Tranorna kommer har vi redan hört och i övrigt avhandlas ämnen som högerextremismen i Ett som är säkert, religion i bluesiga Definitivt religion, kärleken i Sommarens vattenspridare men också barndomens äventyr i Klockorna.

Bandet lyfter några av låtarna och Lundell själv verkar hungrig och rösten låter starkare och renare än på länge. Allt når kanske inte riktigt upp till sina ambitioner och ibland känns det fortfarande lite som prototyper men det växer definitivt med lyssningarna.

Det återstår att se hur många av låtarna som kan tränga sig in på konserterna i sommar men det är gott nog att Lundell är tillbaka i musikalisk verksamhet igen. Det var en vakans som liksom aldrig blev tillsatt.

Bästa låt: Tranorna kommer

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.