Hoppa till huvudinnehållet

Tidigare FBK-stjärnan i Stanley Cup-final

Publicerad:
Boston Bruins är klart för Stanley Cup-final. Här en bild från den första matchen i semifinalserien mellan Boston och Carolina, när Marcus Johansson gjorde mål.
Boston Bruins är klart för Stanley Cup-final. Här en bild från den första matchen i semifinalserien mellan Boston och Carolina, när Marcus Johansson gjorde mål. Foto: Charles Krupa

Boston Bruins är klart för Stanley Cup-final efter fyra raka semifinalvinster mot Carolina. Tidigare FBK-stjärnan Marcus Johansson är känslosam.

– Jag är så otroligt glad nu. Jag blir alldeles tårögd, säger han till Sportbladet.

Boston besegrade Carolina i nattens semifinal med 4-0 och är alltså klart för final - den första sedan 2013. Johansson hyllar lagets finske målvaktsstjärna Tuukka Rask, som alltså höll nollan när laget fixade finalplatsen.

- Han har stått på huvudet match efter match och gett oss chansen att vinna. Men hela laget har gjort det otroligt bra, varenda kille genom hela uppställningen har verkligen slitit och bidragit. Det är det som gör det så jäkla kul.

I finalen kommer antingen St Louis Blues eller San Jose Sharks att stå för motståndet. San Jose leder med 2-1 i matcher.

När Washington Capitals förra våren vann Stanley Cup, hade Johansson just trejdats från Washington till New Jersey. Nu ska han få spela final - någonting som rör upp känslor.

– Jag har jobbat jäkligt hårt för att få spela en Stanley Cup-final och nu när vi står här blir det väldigt mycket känslor på en gång. Jag är så otroligt glad att jag blir tårögd, och samtidigt taggad. Man vill att nästa rundan börjar på en gång. Det kommer bli krig hela vägen och jag kan inte vänta, säger han vidare till Sportbladet.

Marcus Johansson spelade i Färjestad mellan åren 2006 och 2010. Han lämnade sedan Karlstad för spel i Washington, och kom tillbaka till Sverige för att spela 16 matcher för BIK Karlskoga under NHL-lockouten säsongen 2012/2013.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagBoston BruinsFärjestad BK HerrIshockeyMarcus JohanssonNHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.