• idag
  4 aug
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

The National - Nya nationalsånger

Skivor
PUBLICERAD:

The National

I Am Easy To Find
(4AD)

Om tidigare albumet Sleep Well Beast till stor del handlade om Matt Berningers äktenskap i upplösning, så verkar I Am Easy To Find vara en slags väg ut mot en blek soluppgång. Vem vet om äktenskapet höll, det verkar vara komplicerat.

Musikaliskt känns bandet igen; det är dramatiskt vrickade trumbeats redan från start i förstasingeln You Had Your Soul With You. Berningers mörka och melodramatiska stämma kommer alldeles nära, och precis som på albumet High Violet gästas flera av spåren av kvinnliga sångerskor, bland andra Sharon Van Etten, Lisa Hannigan och Gail Ann Dorsey.

Det här är ett konceptalbum, gjort för att lyssna på som man läser en bok. Ändå går det att plocka russinen ur kakan; Light Years, Hairpin Turns och Rylan är några låtar som redan känns som framtida klassiker.

Bästa låt: Hairpin Turns

Foto: Graham MacIndoe

The National gästas av flera kvinnliga sångerskor, bland andra Sharon Van Etten.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.