Spelrecension: Shakedown Hawaii

Spel
PUBLICERAD:

Retro City Rampage var en extremt charmig, om än begränsad, variant på GTA. Estetiken var modellerad efter gamla NES-spel, och det var svårt att inte le åt det absurda 8-bitarkaoset som briserade på skärmen. Spelet hade dock en del brister, främst att det blev ganska repetitivt efter ett tag när man blivit mätt på alla referenser.

Shakedown Hawaii är en uppföljare som tar samma grund, och slänger på en jävla massa färg och fantastisk pixelgrafik som påminner om något som man hade kunnat se på Neo Geo en gång i tiden. Spelmekaniskt är mycket sig likt. Du springer och kör omkring i en öppen stad, och sprider kaos vart du än går, helt enkelt. Men storyn är betydligt roligare den här gången. Istället för en referenskavalkad får vi den här gången en extremt övertydlig (men rätt kul) satir över kapitalismens allra sämsta sidor.

Du spelar en avdankad affärsman som hela tiden letar efter nya smutsiga sätt att tjäna pengar på. Kopplingen mellan all död man sprider och ens hänsynslösa affärstaktiker är så klart medveten. Som sagt – Shakedown Hawaii är inte subilt. Men det är just det som är poängen. Det här är en läckert smaklös actionhistoria som vevar hejvilt och ser vad som händer. Det är ofta underhållande, men det funkar definitivt bäst i kortare spelsessioner. Det är, om inget annat, värt att spela för den fenomenala pixelgrafiken.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.