Karl Wallmyr - Vemod och lekfullhet

Skivor
PUBLICERAD:

Ett melankoliskt intro stannar en kort stund innan det sveps bort av en lättsam vind. Dansen mellan vemod och lekfullhet går som en röd tråd genom Karl Wallmyrs debutalbum ”Och bara vind”.

Kompositionerna rör sig fritt mellan folkmusikens och jazzens landskap. Ofta slingrar sig melodierna fram just på gränsen mellan de två genrerna, vilket gör att det är frestande att dra en parallell till Jan Johansson.

Låtarna har något hemtrevligt över sig. En slags självklarhet som då och då vänds uppochner med experimentella avstickare. I den anspråkslösa ”Heroes III” turas kontrabasen, pianot och trumpeten om att brodera toner som letar sig in i hjärtat. En ljuvlig låt som har något tidlöst över sig. Helhetsmässigt är det här ett lättlyssnat och behagligt album, som fängslar med sina dynamiska arrangemang, skiftande stämningar och vackra melodier.

Bästa låt: ”Heroes III”

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.