Titta - FBK är redan på is

Publicerad:
Titta - Färjestad och Sebastian Erixon (i förgrunden) är redan på is. Drygt två månader tidigare än normalt. Foto: Stefan Eriksson/Färjestad BK

Maj månad och Färjestad är redan på is. Rekordtidigt. Det är drygt två månader tidigare än normalt.

- Eftersom vi har is i Löfbergs Arena den här månaden också har vi valt att köra två fyspass på is i maj. Det första förra torsdagen, det andra i dag, berättar nye fystränaren Richard Kalenius.

Han och nygamle fystränaren Jonas Asplund är inne på andra grundträningsveckan med lirarna.

Normalt är ispremiären i månadsskiftet juli-augusti.

– Det var bra att inte ta bort all skridskoåkning direkt från träningen. Här handlar det ju om att vara konditionsstarka i skridskoåkningen och bygga hjärtats slagvolym. Därför valde vi att utnyttja den här tiden för fysträning på is också, säger Kalenius,

Is efter midsommar

Nu smälter isen men redan efter midsommar är den tillbaka. Från och med nästa sommar råder ständig istid i Löfbergs Arena.

Kommer ni att köra fler ispass då?

– Det får vi utvärdera då men visst, det är absolut en intressant möjlighet. Killarna själva tycker att det här är bra.

Två pass

Två torsdagar i rad har FBK-lirarna kört två 40-minuterspass på is. Att man inte tar tillvara möjligheten efter midsommar beror helt enkelt på att även hockeyspelare får semester. Fyra veckor från slutet på juni.

– Fast det handlar inte om samma semester som för oss andra. Killarna fortsätter förstås träna, fast på egen tid.

Den 31 juli är datumet för FBK:s officiella ispremiär.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJonas AsplundRichard KaleniusSebastian Erixon

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare