Kräver sänkt pris på mensskydd

Insändare
PUBLICERAD:

Mens är något nästan alla kvinnor har. Jag tycker att kvinnor lägger för mycket pengar på mensskydd. Det är inget vi valt. Kvinnor lägger cirka 50-80 000 kr på mensskydd och värktabletter under en hel livstid.

Menssydd blir en dyr utgift. Inför bidrag, anser “arg tjej”.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Personer som inte har råd kan råka ut för sjukdomar och andra allvarliga saker. De kanske inte skaffar mensskydd och har dålig hygien. Annars kanske de gör egna och råkar ut för TSS.

TSS (toxic shock syndrome), även kallat tampongsjukan, är idag mycket ovanligt. TSS orsakas av ett gift som produceras av så kallade gula stafylokockbakterier. TSS kan förekomma vid tamponganvändning, men kan även förekomma annars.

Mensskydd och värktabletter är en dyr och onödig kostnad för något vi inte valt själva. Mens är en naturlig sak, men ska inte vara en dyr utgift.

Staten skulle kunna hjälpa till genom att dela ut en summa pengar som skulle kunna hjälpa många. En del av skatten skulle kunna gå till bidrag.

Vissa kanske utnyttjar bidraget genom att ta pengarna trots att de ingen mens har.

Detta blir en onödig kostnad för kvinnor som män inte behöver lägga. Det blir en grej som gör samhället mindre jämställt.

För att motverka detta kan man börja med att sänka priset på mensskydd!

Arg tjej med menstruation

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.