Vem är skolan till för?

Insändare
PUBLICERAD:

Jag läser i tidningen att Lärarnas riksförbund har rankat skolorna i Sveriges 290 kommuner. Grums kom glädjande nog på 6:e plats i Sverige när det gäller undervisningskostnad, lärarlöner, lärarbehörighet och elevresultat.

“Johan” är fundersam över vad som betyder något när man mäter hur bra en skola är.
Foto: Alexander Olivera/TT

Om man enbart tittar på elevresultat var Storfors bäst i landet med Torsby på andra plats och Filipstad på tredje. Grums kom i den kolumnen på 169:e plats.

Man tycker rent spontant att skolans mål är att få så bra elevresultat som möjligt och att detta inte alltid korrelerar med något högre lärarlön eller som i Hagfors fall, som är på plats 207 när det gäller lärarbehörighet, men på plats 12 i elevresultat. Karlstad sticker ut åt andra hållet med plats 25 i lärarbehörighet men 214 i elevresultat.

Johan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.