Hoppa till huvudinnehållet

Satsar på en ny restaurangkedja

Publicerad:
James Barjaco äger ett flertal restauranger i Karlstad. Nu satsar på ett helt nytt koncept, The Chow Chase, en familjerestaurang med smårätter från olika delar av världen som öppnar i höst på Kungsgatan. Foto: Lisa Olaison

Han har redan haft stora framgångar med sina kedjor Pitcher's och Ll'Amice. Nu satsar James Barjaco på ytterligare ett restaurangkoncept.

Den får premiär i före detta Kaijsers lokaler på Kungsgatan.

– The Chow Chase blir en familjerestaurang där man kan köpa tapasrätter från hela världen.

James Barjaco ligger inte på latsidan. Han har ständigt nya projekt på gång.

I Karlstad äger han förutom Pitcher's och Ll'Amice även restaurangerna Pinchos, Ankdammen, Spicy hot, Brasseriet/Tempel, Frost och Savoy Hotel.

Och så sent som förra veckan kunde NWT berätta att han dessutom har köpt fastigheterna som utgör Ruds centrum.

“Vill skapa något nytt”

Nu har James Barjaco utöver det också tagit fram det som ska bli ytterligare en restaurangkedja.

– The Show Chase är ett koncept som jag tror mycket starkt på. Inredningen är inspirerad av de gamla världsutställningarna och restaurangen kommer att innehålla miljöer från New York, Paris och Orienten.

Inredningen kommer att hämta inspiration från de gamla världsutställningarna och New York, Paris och Orienten.
Inredningen kommer att hämta inspiration från de gamla världsutställningarna och New York, Paris och Orienten. Foto: Lisa Olaison

Inredningsstilen som kan beskrivas som påkostad med glada färger har precis som till Ll'Amice tagits fram av den prisbelönte norske designern Erik Nissen Johansens bolag Stylt som är ledande i branschen.

– The Chow Chase blir en familjerestaurang där man kan köpa tapasrätter från hela världen, bland annat Sverige, Turkiet och Frankrike. Precis som på Pinchos beställer man maten via en app i mobilen.

– Det blir fint dukat och hög klass på allting och vi är väldigt nöjda med läget för den nya restaurangen, säger James Barjaco.

Det är i före detta Apotekare Kaijsers köksmingels lokaler på Kungsgatan, en drygt 600 kvadratmeter stor lokal som har stått tom i ett år, som det nya restaurangkonceptet får sin premiär.

Målet är att öppna den nya restaurangen i före detta Kaijsers lokaler i november eller december. Drygt 20 personer ska anställas.
Målet är att öppna den nya restaurangen i före detta Kaijsers lokaler i november eller december. Drygt 20 personer ska anställas. Foto: Lisa Olaison

Planen är att det ska ske i november-december och man ska anställa drygt 20 personer. Redan i september utökas Pitcher's med en bowlingdel till följd av ombyggnaden av gamla Kaijsers.

– Vi satsar på sex banor i gamla Scores lokaler. Det blir en bra komplettering för oss, säger Farok Jodat som driver Pitcher's.

James Barjaco konstaterar:

– Det är inte så att Karlstad behöver fler krogar, men jag väljer att starta mina nya restaurangkedjor här för att visa upp dem och sedan kunna utöka med fler likadana restauranger i andra städer.

Kedjorna växer

– Så har det varit med Pitcher's som nu finns på 23-24 ställen och vi utökar med Helsingborg, Gävle och Avesta under året. Och Ll'Amice öppnar i Uppsala senare i år och det finns redan många som vill starta upp The Chow Chase på andra håll i Sverige.

James Barjaco har även långsiktiga planer för sina restaurangkedjor.

– Ja, målet är att satsa också utomlands om några år. Jag har redan fått en förfrågan från Olav Thon om att öppna en Picher's i ett av hans köpcenter i Norge och det är ett land som jag tittat på flera gånger.

Artikeltaggar

Farok JodatJames BarjacoKrogarNäringslivNöje/KulturTingvallastaden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.