Polisinsats mot illegal tobaksförsäljning

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Under tisdagen genomförde polisen en insats i Kristinehamn för att stävja den illegala tobaksförsäljningen. I tillslagen beslagtogs tobak till ett uppskattat värde av 15 000 kronor från ett antal butiker och ett lager i Karlstad.

– Vi har haft en del problem runt vissa butiker och där vi har misstänkt att det förekommer brottslig verksamhet med bland annat illegal tobaksförsäljning. Därför började vi planera en myndighetsgemensam insats för några månader sedan för att komma till rätta med en del av problembilden i Kristinehamn. Tisdagens insats gav ett bra resultat, säger Fredrik Lundberg, kommunpolis i lokalpolisområde Kristinehamn, i ett pressmeddelande.

Insatsen gjordes i form av tillsyn, utfärdande av saluförbud, spårning av varor och personkontroller. Den genomfördes av polisen i Kristinehamn tillsammans med gränspolisen, hundverksamheten och underrättelseenheten i samverkan med Kristinehamns och Karlstads kommuner, Arbetsmiljöverket, Skatteverket, Tullverket och Kronofogden.

– Den gemensamma insatsen har, förutom omhändertagande av tobak, inneburit att butiker dessutom har fått förbud mot livsmedelsförsäljning och andra åtgärder som innebär viten, säger Fredrik Lundberg.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.