• idag
  31 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Höj statusen för damhockeyspelare!

Insändare
PUBLICERAD:
Hockeyvärlden, ni måste vakna nu! Tjejer vill också kunna spela hockey på elitnivå och tjäna pengar på det och inte behöva ha ett jobb på sidan och behöva ta ledigt när man ska iväg på mästerskap och matcher och sen inte ens få betalt för det.
Satsa mer på damhockey, anser “Kajsa”. Här en bild från FBK-match.
Foto: Tommy Andersson

Varför ska killar kunna göra det när inte de flesta tjejer kan det? Om en tjej skulle vilja ha sitt hockeyspelande som ett heltidsjobb så skulle hon behöva oroa sig för om hennes ekonomi skulle gå runt.

Visst att en dammatch inte drar lika mycket publik och drar in lika mycket pengar, men det hade det gjort ifall det från början hade varit lika självklart i samhället att en tjej spelar hockey som en kille.

När man är yngre satsas det hur mycket som helst på att yngre tjejer ska komma och prova på hockey, men när man blir äldre och vill spela på elitnivå så är det inte ens säkert att man kan göra det för att inte ekonomin går ihop om man inte har ett jobb på sidan om. Har man ett jobb vid sidan om och måste ta ledigt från det och sen inte få betalt för att man åkte och spelade ett mästerskap.

Det är just nu långt ifrån jämställt i hockeyn. Om ni vill att tjejer ska spela hockey måste ni värna om dem hela hockeykarriären och inte bara när de börjar.

Kom igen nu, ni måste börja öppna ögonen för de kvinnliga hockeyspelarna!

Kajsa

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.