Hoppa till huvudinnehållet

Emmylou Harris och värmländska Erika Jonsson

Publicerad:
Erika Jonsson, Carlene Carter och Emmylou Harris i Nashville.
Erika Jonsson, Carlene Carter och Emmylou Harris i Nashville. Foto: Privat

Den värmländska countryartisten Erika Jonsson befinner sig i Nashville för att spela in musik och göra några konserter. Under tisdagskvällen gick en av hennes barndomsdrömmar i uppfyllelse.

NWT har tidigare intervjuat Erika Jonsson om årets planer - albuminspelning och omfattande turnerande. Bland planerna fanns också en resa till Nashville med flera konserter inbokade. Under tisdagskvällen fick artisten från Kil se en dröm uppfyllas - hon fick spela förband till countryns Grand old lady, Polarpristagaren och ikonen Emmylou Harris.

Erika Jonsson: "Ta till vara chanserna i livet"Erika Jonsson skriver texter från hjärtat

– Det var en sån känsla som man kanske bara upplever en eller två gånger i livet, skriver Erika Jonsson till NWT.

– Som hela barndomen spelades upp på några sekunder och det kändes som jag drömde.

I publiken på Honky Tonk tuesday som arrangeras på American Legion post 82 i Nashville, ett ställe för amerikanska krigsveteraner, fanns också Carlene Carter, dotter till June Carter som kom att bli Johnny Cash fru under många år. I publiken när Erika Jonsson framförde sina fyra låtar fanns också Vince Gill och Rodney Crowell.

– Jag kommer dö lycklig, konstaterar Erika Jonsson.

Nu väntar hemresan tillbaka till Sverige.

Artikeltaggar

CountrymusikEmmylou HarrisErika JonssonJohnny CashNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.