• idag
  31 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Lugnt när Åkesson besökte Karlstad

Politik
PUBLICERAD:
För fem år sedan besökte Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson Karlstad inför EU-valet. Då blev det stort tumult när han höll tal på Stora Torget. På tisdagen besökte han staden igen inför årets EU-val – men under betydligt lugnare former.

Med sig hade Åkesson Värmlands kandidat till Europaparlamentet, Charlie Weimers, och polisens presstalesperson, Stefan Wickberg, hade vid 18.30-tiden inte fått några indikationer på att allt inte ska ha gått lugnt till väga.

Enligt uppgift ska ett 100-tal personer ha närvarat när Åkesson besökte Karlstad.

Till skillnad från förra gången Åkesson besökte Karlstad höll han den här gången inget tal utan fanns på plats för att samtala med väljarna genom dialog. Något som alltså ska ha skett utan incidenter.

Tidigare under dagen besökte Åkesson både Karlskoga och Kristinehamn och på onsdagen besöker han bland annat Åmål och Mellerud i Dalsland.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.