• idag
  2 juni
  23°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Klassfotbollens baksida – laglösa föräldrar

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Så har klassfotbollen kommit igång – på gott och ont. Det är bara så konstigt att föräldrar, som gärna vill att deras barn skall vara med och delta i olika lagsporter, springa eller motionera på annat sätt, inte vill att deras barn skall utöka motionerande med några tiotals meters gång eller språngmarsch från en påbjuden bilparkering till själva idrottsplanen. Eller är det föräldrarna själva, som inte orkar detta?

Klassfotbollen har startat. “RW” har synpunkter på föräldrar och hur de parkerar.
Foto: Joachim Lagercrantz

Istället parkerar de sina bilar så nära planen som möjligt trots att det råder p-förbud enligt uppsatta skyltar.

Somliga tror att det också är okej att ställa bilen på gräsmattan utanför asfaltkanten. Men inte bara att parkera utan också köra runt i svängar på gräset. Att man därigenom hjälper till att grundligt skada gräsmattan tycks inte heller sätta avtryck i föräldrarnas hjärnor.

Barnen lär sig tidigt att följa regler på en idrottsplan. Varför följer inte föräldrarna de regler och lagar, som finns i trafiken?

Vad säger barnen till mamma eller pappa, om de ser att deras bil står på förbjuden plats? Vad svarar mamma/pappa? Med vilken rätt uppfostrar dessa föräldrar sina barn till att bryta mot lagar, regler och förordningar? Tror de inte att barn ser och vet vad som sker?

Är det så illa ställt att vissa föräldrar inte har den minsta förståelse eller kunskap om vad som gäller när de använder bilen som fortskaffningsmedel? Inte konstigt i så fall att det ser ut som det gör!

RW

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.