Gatubelysningen i Munkfors tänds igen

Nyheter
PUBLICERAD:
Den 1 maj släckte Munkfors kommun gatubelysningen. Något som fick invånarna att reagera starkt.
Vid gårdagens sammanträde i kommunstyrelsen togs beslut om att tända belysningen igen.

– Invånare har hört av sig till kommunen gällande släckningen. Mörkret har skapat en oro och en känsla av otrygghet i vår kommun, så vill vi absolut inte att man ska uppleva Munkfors. Vi har tagit till oss kritiken som också har varit befogad, säger Mathias Lindquist (S), i ett pressmeddelande.

Från och med den 17 maj kommer gatubelysningen att lysa fram till 23.30 på vardagar och till 03.00 på helger.

– Vi har gjort en omvärldsbevakning och tittat på hur det ser ut i våra grannkommuner gällande sommarbelysning. Nu väljer vi att ändra våra rutiner genom att tända upp under sommaren, något som har skett i politisk samstämmighet, säger Mathias.barn och unga kan träffas är därför guld värt, säger Lindquist.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.