Hoppa till huvudinnehållet

Valsarna går ut hårt

Publicerad:
Lagkaptenen Pontus Aspgren är uppsatt som etta i Valsarna i premiären mot Vargarna borta.
Lagkaptenen Pontus Aspgren är uppsatt som etta i Valsarna i premiären mot Vargarna borta. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Dennis Jonsson presenterar sitt första lag som inhoppande lagledare för Valsarna.

Och det är en överraskande uppställning i premiären mot Vargarna.

Dennis Jonsson leder Valsarna i premiären

Pontus Aspgren är nummer ett och Filip Hjelmland nummer två.

– Då har vi tagit två heatledare redan på ettan och tvåan istället för att sätta Hjelmland på en heatledarposition. Det är för att de ska kunna åka som par i tre heat och få ett övertag, och att det inte ska bli 3–3, förklarar Jonsson.

I stället för en annan aktuell heatledare, skadade dansken Kenneth Hansen, blir det – ingen.

– Vi kör riders replacement för Kenneth Hansen.

Det är mycket taktik i det valet.

– I det här fallet känns det som man har mer att mixtra med och har det till sin fördel. Jag kan inte gå in på nu hur vi ställer upp. Jag har det i mitt huvud på ett ungefär, men det beror på hur det går i matchen vem man tar när.

Riders är bästa alternativet.

– Ja, absolut. Vi har ingen heller att ta in. Det var Ondrej Smetana, men han kunde ju inte komma.

Fyra är Johannes Saliba Stark, femma norrmannen Lasse Fredriksen, sexa comebackande Adrian Bergkvist och sjua Jonathan Ejnermark.

– Honom har vi satt där för att han ska kunna få bäst startposition i första heatet, eftersom han kört mest och kört bäst just nu av de två reservparen, säger Jonsson om Hagforskillen Ejnermark, som tillhör Vetlanda i elitserien.

Laget: 1) Pontus Aspgren, 2) Filip Hjelmland, 3) riders replacement för Kenneth Hansen, 4) Johannes Saliba Stark, 5) Lasse Fredriksen, 6) Adrian Bergkvist, 7) Jonathan Ejnermark.

Vargarna: 1) Mathias Törnblom, 2) Viktor Bergström, 3) Kim Nilsson, 4) Timi Salonen, 5) Daniel Davidsson, 6) Henrik Bergström, 7) Dennis Fagerkrantz.

Artikeltaggar

Adrian BergqvistFilip HjelmlandJohannes Saliba StarkJonathan EjnermarkKenneth HansenLasse FredriksenOndrej SmetanaPontus AspgrenSpeedwayValsarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.