• idag
  31 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Hög musik en samhällsfara - eller?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Jag såg att vår folkvalde socialdemokrat Lars Mejern Larsson skall ta ofoget med de osnutna raggarna upp på regeringsnivå.

Det är så tillfredsställande att se hur våra folkvalda politiker prioriterar de här viktiga frågorna och ryter till mot samhällsfarorna, så vanligt folk åter igen kan känna trygghet på Sveriges gator och torg.

Jag hoppas att Mejern Larsson också tar med sig den terror och kakafoni som så kallade ”tivolin”, ”gatufester” och ”festivaler” utgör? Något sorts förbud vore helt klart på sin plats. Vanliga hederliga medborgare skall inte behöva exponeras för det stim och stoj som dessa fenomen för med sig in på småtimmarna i landets städer.

Riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson (S) ska ta upp frågan om hög musik på våra gator nattetid i riksdagen. Tobias Sölvebring resonerar kring det och andra saker som anses störa.
Foto: Aron Eriksson

Kroglivet skall vi inte tala om. Lokaler i städernas stadskärnor huserar företag där folk berusar sig, med allt vad det innebär. Det spelas ”musik” på en förskräckligt hög nivå, så de närboende får sin nattsömn störd och det är alltid ett väldigt stimmande i anslutning till de här utskänkningslokalerna.

I Filipstad har det gått så långt, att det med stadens goda minne, sker en invasion av stora amerikanska miljöbovar i samband med Moder Sveas nationaldag. Som grädde på moset tillåts några talanglösa representanter för den nya rock n roll ”musiken” att föra oväsen på stadens torg. Nej ack och ve, ur led är tiden. Nu sätter vi vårt hopp till Lars Mejern Larsson.

Tobias Sölvebring

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.