FBK dam värvar poängstark forward

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
SDHL-satsande FBK har gjort klart med Elin Benn, 23.
Foto: Tommy Andersson
FBK dam förstärks.
Under måndagen stod det klart att forwarden Elin Benn ansluter till truppen.
– En spetsvärvning, helt klart, säger Bo “Kulon” Lennartsson till klubbens sajt.

Elin Benn var en av de tre spelare som lånades in från Björklöven till kvalet den gångna säsongen.

23-åriga Benn gjorde då ett stort avtryck, noterades för ett mål och en assist, och nu står det alltså klart att det blir en fortsättning i FBK.

– Det känns som en bra förening att vara i, samt att vi behöver Färjestad i SDHL. Det är en av anledningarna att jag vill återvända till Karlstad, att få vara med på den resan och utvecklingen i föreningen. Jag ser fram emot den här flytten med stor glädje, säger Stockholmstjejen till sajten.

Bo “Kulon” Lennartsson är mycket nöjd med rekryteringen.

– Hon var en av de ledande spelarna i det senaste kvalet och det är en stabil spelare att ha i truppen. Hon gjorde 33 poäng på 18 matcher i Björklöven förra säsongen så vi har stora förhoppningar på Elin, säger han.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.